Продукти: (за 4-5 порции)
• 800 г говеждо филе
• 2 глави лук
• 1-2 моркова
• 2-3 ч.л. мас или масло
• 1 филийка ръжен хляб
• малко вино
• 1 връзка магданоз
• няколко обезкостени ситно нарязани рибки аншоа
• малко сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на тънки филийки с дебелината на палец (по 1-2 парчета на порция). Начукваме ги леко и ги намазваме с разтопено масло. Изпържваме, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Лука и морковите нарязваме на тънки парченца и запържваме до порозовяване. Поставяме върху тях месото, добавяме виното и ръжения хляб. Заливаме с гореща вода или бульон, така че да покрие месото. Задушаваме под капак 1 час.
Отварата претриваме през цедка, след това я смесваме със ситно нарязания магданоз и аншоата.
Подреждаме месото в дълбок тиган, като върху всяко парче сипваме по 1 ч.л. от приготвената смес. Поливаме със сметаната и слагаме на огъня да се задуши. Към ястието поднасяме картофено пюре или ориз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...