Кулинарни рецепти » Свински пържоли с гъби

 Свински пържоли с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свински пържоли
• 200 г гъби
• 100 г моркови
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 1 к.ч. брашно
• черен пипер, сол

За соса:

• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, леко ги посоляваме, поръсваме ги с черен пипер, покриваме ги с нарязания на колелца лук и ги държим в затворен съд в хладилник от вечерта до сутринта. Отстраняваме лука, овалваме пържолите в брашното и ги запържваме от двете страни в силно загрятото олио, колкото да хванат коричка.

Нареждаме ги в тавичка и върху всяка пържола слагаме по малко от предварително нарязаните и задушени гъби. Слагаме върху тях също така парченца от нарязаните моркови и късчета масло. Наливаме 1 пръст топла вода и завиваме тавата с алуминиево фолио. Печем 30 мин на силна фурна. След това отстраняваме фолиото и продължаваме да печем, като обръщаме пържолите от двете страни.

Приготвяме сос като в мазнината запържваме брашното, после наливаме виното, посоляваме на вкус и варим на умерен огън до сгъстяване. Накрая поръсваме соса с черен пипер. Поднасяме пържолите с гъбите, залети с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало