Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свински пържоли
• 200 г гъби
• 100 г моркови
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 1 к.ч. брашно
• черен пипер, сол
За соса:
• 1 с.л. брашно
• 2 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите, леко ги посоляваме, поръсваме ги с черен пипер, покриваме ги с нарязания на колелца лук и ги държим в затворен съд в хладилник от вечерта до сутринта. Отстраняваме лука, овалваме пържолите в брашното и ги запържваме от двете страни в силно загрятото олио, колкото да хванат коричка.
Нареждаме ги в тавичка и върху всяка пържола слагаме по малко от предварително нарязаните и задушени гъби. Слагаме върху тях също така парченца от нарязаните моркови и късчета масло. Наливаме 1 пръст топла вода и завиваме тавата с алуминиево фолио. Печем 30 мин на силна фурна. След това отстраняваме фолиото и продължаваме да печем, като обръщаме пържолите от двете страни.
Приготвяме сос като в мазнината запържваме брашното, после наливаме виното, посоляваме на вкус и варим на умерен огън до сгъстяване. Накрая поръсваме соса с черен пипер. Поднасяме пържолите с гъбите, залети с приготвения сос.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...