Продукти:
• 800 г свинско филе
• 400 г дребни картофчета
• 200 г арпаджик
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 к.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на 4 порции, които запържваме в половината от мазнината. Щом се позачервят и от двете страни, прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, прибавяме ситно нарязания чесън, посоляваме и задушаваме 30 мин в захлупен съд.
След това разпределяме порциите в 4 глинени гювечета и печем в умерена фурна. Когато месото омекне, прибавяме целите лукчета и картофи, които предварително сме задушили в останалата мазнина.
Посоляваме и връщаме гювечетата във фурната за още 10 мин. Преди поднасяне поръсваме с наситнения магданоз.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...