Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг чушки Долма
• 500 г смляно овнешко месо
• 2 глави лук
• 1 морков
• 1 к.ч. ориз
• 2 домата
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме чушките, изчистваме ги от семената и леко ги посоляваме отвътре.
Приготвяме плънка от смляното месо, ситно нарязания лук, моркова, настърган на едро ренде, ориза, издълбаната и нарязана вътрешност на доматите, ситно нарязани копър и магданоз, олио, червен и черен пипер.
Посоляваме, разбъркваме и с така приготвената плънка пълним чушките. От доматите, чиято вътрешност сме използвали, изрязваме кръгчета, които използваме като капачета за пиперките.
Нареждаме напълнените чушки в тава, заливаме ги с 1 ч.ч. вода и печем в умерено силна фурна. След като се опекат, заливаме чушките с разбитите с киселото мляко яйца и запичаме още десетина минути. Поднасяме с кисело мляко.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...