Продукти:
• 500 г шарен боб
• 1 голям пушен кокал с малко месо
• 1 връзка корени за супа
• 100 г доматено пюре
• 250 г макарони
• 50 г кашкавал
• 2 глави лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. После го сваряваме в нова вода и отцеждаме.
В отделен съд варим кокала 3 пъти по 6 минути, като всеки път изхвърляме водата и наливаме нова топла вода. В 1,2 л вода сваряваме корените за супа и нарязания на филийки лук. Прецеждаме бульона.
В дълбока тенджера изсипваме отцедения боб и го заливаме със зеленчуковия бульон. Прибавяме кокала и доматеното пюре, подправяме със сол и черен пипер. Готвим още малко, отделяме месото от кокала, нарязваме го на ситно и го връщаме в тенджерата.
В отделен съд сваряваме макароните, отцеждаме ги и ги изсипваме към боба с месото. Разбъркваме и сипваме ястието в голяма чиния. Поднасяме го със сирене и сухо червено вино.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...