Кулинарни рецепти » Боб по португалски

 Боб по португалски

Продукти:

• 500 г шарен боб
• 1 голям пушен кокал с малко месо
• 1 връзка корени за супа
• 100 г доматено пюре
• 250 г макарони
• 50 г кашкавал
• 2 глави лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. После го сваряваме в нова вода и отцеждаме.

В отделен съд варим кокала 3 пъти по 6 минути, като всеки път изхвърляме водата и наливаме нова топла вода. В 1,2 л вода сваряваме корените за супа и нарязания на филийки лук. Прецеждаме бульона.

В дълбока тенджера изсипваме отцедения боб и го заливаме със зеленчуковия бульон. Прибавяме кокала и доматеното пюре, подправяме със сол и черен пипер. Готвим още малко, отделяме месото от кокала, нарязваме го на ситно и го връщаме в тенджерата.

В отделен съд сваряваме макароните, отцеждаме ги и ги изсипваме към боба с месото. Разбъркваме и сипваме ястието в голяма чиния. Поднасяме го със сирене и сухо червено вино.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало