Продукти: (за 8 порции)
• 1,5 кг свински гърди без кости
• 300 г свинска кайма
• 2 филии бял хляб без кората
• 1 яйце
• 1 зелена чушка от сурова туршия
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 непълна ч.ч. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме каймата в дълбок съд и прибавяме към нея накиснатия и изцеден хляб, яйцето, нарязаната чушка, ситно нарязан магданоз и сол на вкус.
Измиваме месото, посоляваме и леко го начукваме. Разстиламе върху него каймата, завиваме на руло, връзваме стегнато със здрав конец и запържваме от всички страни.
Слагаме рулото в намаслена тавичка, заливаме с виното и 1 к.ч. вода и печем 90 мин в силно загрята фурна. Преди сервиране освобождаваме от конците и нарязваме на порции.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...