Кулинарни рецепти » Георгьовско печено агне

 Георгьовско печено агне

Продукти:

• 1 малко агне (около 5-6 кг)
• 2 кг агнешки дреболии
• 300 г ориз
• 2 връзки лапад
• 2 връзки магданоз
• 2 стръка праз (или 2 връзки зелен лук)
• 250 г краве масло
• 1 връзка джоджен
• 1 с.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето, отцеждаме го и осоляваме отвън и отвътре. Почистваме дреболиите, измиваме ги добре и сваряваме, а черния дроб попарваме с вряща подсолена вода, след което накълцваме на дребни парчета.

Отделно в част от маслото и малко вода задушаваме ситно нарязания праз заедно с наситнените лапад, магданоз, джоджен, почистения и измит ориз, солта и част от червения пипер. Задушаваме до омекване на ориза, след което с плънката пълним подготвеното агне и зашиваме отвора.

Цялото агне покриваме с булото, намазваме с останалото масло и поръсваме с останалия червен пипер. Поставяме в тава върху дъсчици или клонки от вишна (без листа) и заливаме с топла вода. Печем в умерена фурна или пещ до готовност - не по-малко от 2 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало