Продукти: (за 8 порции)
• 1,8 кг свинско филе
• 3 с.л. олио
• 2 големи глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 500 мл тъмна бира
• 1 с.л. захар
• 50 г краве масло
• 50 г брашно
• счукан дафинов лист
• суха мащерка, сух риган, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме солта, мащерката, ригана и дафиновия лист. Втриваме подправките в месото, слагаме го в тавичка, покриваме с фолио и оставяме 2 часа в хладилник. Загряваме олиото и позапържваме месото от всички страни.
Наситняваме лука и чесъна и ги задушаваме в мазнината от месото 5 мин. Поръсваме със захарта и наливаме бирата. Кипваме сместа и я изливаме върху месото. Похлупваме съда и печем 1час и 30 мин на 160°С.
Разбиваме омекналото масло с брашното. На умерен котлон кипваме соса от печенето, прибавяме с биене маслото и сгъстяваме. Оставяме да къкри 3 мин. Нарязваме месото на филийки, разпределяме го на порции и заливаме с приготвения сос.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...