Кулинарни рецепти » Говеждо, печено по градинарски

 Говеждо, печено по градинарски
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г говеждо месо
• 1 с.л. олио, 1 пакетче краве масло
• 4-5 гъби
• 3 домата
• 500 г зелен фасул
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме, посоляваме и поръсваме месото с черен пипер и го оставяме малко да престои, след което го изпържваме в силно загрятото олио, прибавяме 40 г масло и пържим до омекване.

Сваряваме почистения фасул в подсолена вода до омекване. Нарязваме гъбите на парченца и ги изпържваме в малко масло.

Попарваме доматите с вряла вода, обелваме и ги нарязваме на половинки, посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме месото, слагаме тук там парченца от останалото масло и печем в силна фурна.

Нарязваме изпеченото месо на порции и около него подреждаме зеленчука и гъбите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало