Продукти:
• 1 кг агнешко месо
• 100 г сирене
• 4-5 чушки
• 2 домата
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 1 с.л. лютеница
• 1 яйце
• 1-2 с.л. олио
• сокът от 1 лимон
• 1 връзка пресен чесън
• 1 връзка магданоз
• кимион
• сол, черен пипер
• малко масло
Начин на приготвяне:
Смесваме смляното месо с нарязания лук, размачканото сирене, малко кимион, черен пипер и сол. Добавяме яйцето и ситно нарязания магданоз. Оформяме малки кюфтенца и ги редим в тавичка, намазана с масло. Печем в умерена фурна 35-40 минути.
Нарязваме обелените и добре измити картофи на кубчета заедно с чушките, чесъна и доматите. Прибавяме лютеницата, черен пипер, сол и поръсваме олиото. Варим сместа, докато остане на мазнина. После я разпределяме между кюфтенцата, прибавяме лимоновия сок и допичаме още 15 минути.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...