Кулинарни рецепти » Пълнен алабаш

 Пълнен алабаш

Продукти: (за 5 порции)

• 5 малки глави алабаш
• 750 г кайма
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме главите алабаш в подсолена вода, обелваме ги, отрязваме им капаче и ги издълбаваме внимателно.

Запържваме в 3 с.л. масло каймата, ситно нарязаната вътрешност от алабаша и настъргания лук. Прибавяме ситно нарязаното яйце и подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Пълним алабашите с тази смес, захлупваме ги с капачетата им, нареждаме ги изправени в тавичка и ги заливаме с вода и останалото разтопено масло. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало