Кулинарни рецепти » Пълнен алабаш

 Пълнен алабаш

Продукти: (за 5 порции)

• 5 малки глави алабаш
• 750 г кайма
• 1 глава лук
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме главите алабаш в подсолена вода, обелваме ги, отрязваме им капаче и ги издълбаваме внимателно.

Запържваме в 3 с.л. масло каймата, ситно нарязаната вътрешност от алабаша и настъргания лук. Прибавяме ситно нарязаното яйце и подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Пълним алабашите с тази смес, захлупваме ги с капачетата им, нареждаме ги изправени в тавичка и ги заливаме с вода и останалото разтопено масло. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало