Кулинарни рецепти » Говеждо по белгийски

 Говеждо по белгийски

Продукти: (за 8 порции)

• 1600 г говеждо филе
• 300 г гъши пастет
• 4 с.л. сметана
• 60 г консервирани гъби
• 300 г бекон
• 4 с.л. олио
• 8 големи домата
• 2 консерви по 280-300 г царевични зърна
• 100 г краве масло
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 кг картофи
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Натриваме месото със сол и черен пипер и по дължина с остър нож правим “джоб”.

Разбъркваме гъшия пастет със сметаната и наситнените гъби. С тази смес напълваме филето и го увиваме с нарязания на тънки филийки бекон. Завръзваме го добре с канап и го пържим в сгорещената мазнина 6-7 мин на умерен огън. После го печем 15 мин на 250°С. Изваждаме го и го оставяме на топло.

Изрязваме капачета на доматите и ги издълбаваме. Отцеждаме царевицата от маринатата и пълним с нея доматите. Разбиваме хубаво с миксер омекналото масло, подправяме го със сол и магданоза и покриваме царевицата с пласт масло. Печем доматите 15 мин на 200°С.

Отстраняваме конците от месото и го нарязваме на филийки. Гарнираме с пържени картофи и доматите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало