Продукти: (за 8 порции)
• 1600 г говеждо филе
• 300 г гъши пастет
• 4 с.л. сметана
• 60 г консервирани гъби
• 300 г бекон
• 4 с.л. олио
• 8 големи домата
• 2 консерви по 280-300 г царевични зърна
• 100 г краве масло
• 3 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 кг картофи
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме месото със сол и черен пипер и по дължина с остър нож правим “джоб”.
Разбъркваме гъшия пастет със сметаната и наситнените гъби. С тази смес напълваме филето и го увиваме с нарязания на тънки филийки бекон. Завръзваме го добре с канап и го пържим в сгорещената мазнина 6-7 мин на умерен огън. После го печем 15 мин на 250°С. Изваждаме го и го оставяме на топло.
Изрязваме капачета на доматите и ги издълбаваме. Отцеждаме царевицата от маринатата и пълним с нея доматите. Разбиваме хубаво с миксер омекналото масло, подправяме го със сол и магданоза и покриваме царевицата с пласт масло. Печем доматите 15 мин на 200°С.
Отстраняваме конците от месото и го нарязваме на филийки. Гарнираме с пържени картофи и доматите.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...