Кулинарни рецепти » Заек в пикантен сос

 Заек в пикантен сос
(Унгария)

Продукти: (за 4 порции)

• задната половина на 1 заек
• 30 г мас
• 30 г сланина
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 3 с.л. брашно
• 1-2 с.л. захар
• сол

За маринатата:

• 300 мл червено вино
• сокът от половин лимон
• 1 дафинов лист
• 1 морков (нарязан на кръгчета)
• 8-10 зрънца черен пипер
• 1 щипка захар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме заека и го слагаме за 1 нощ в марината, приготвена от изброените продукти.

На другия ден го измиваме, натриваме със сол, шпековаме със сланината и го слагаме в тавичка със сгорещена мас. Наливаме малко от маринатата и печем в умерена фурна, като по време на печенето поливаме заека със сос и марината.

Когато месото е почти омекнало сипваме разбитата с брашното сметана и допичаме.

Изваждаме готовия заек, а към соса добавяме остатъка от маринатата. Сипваме също така карамелизираната захар, варим още 5-6 мин и пресоваме готовия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало