Кулинарни рецепти » Пълнен заек

 Пълнен заек

Продукти:

• 1 заек с дреболиите
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 1 ч.ч. вино
• оцет
• магданоз
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме заека за 5-6 часа в равни количества оцет и вода, изплакваме го и посоляваме. Оставяме го още 2-3 часа на студено.

Отделно сваряваме дреболиите в подсолена вода. Отцеждаме и ги нарязваме на ситно.

Запържваме ситно нарязания лук заедно с ориза в половината от мазнината, наливаме бульона от дреболиите и варим, докато оризът омекне. Връщаме дреболиите, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз и разбъркваме.

Пълним заека с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме напълнения заек с останалата мазнина, поръсваме с червен пипер и го покриваме с алуминиево фолио. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало