Продукти:
600 г говеждо месо
150 г телешко месо
150 г свинско месо
100 г сланина
200 г пресни гъби
2-3 глави лук
4-5 скилидки чесън
2-3 дафинови листа
1 ч.л. кимион
3 яйца
50 мл плодова ракия
1 връзка магданоз
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме месото със сатър и го омесваме със ситно нарязаните гъби, лук, чесън и магданоз, натрошения дафинов лист, кимиона, черния пипер, белтъците от яйцата, ракията и сол на вкус.
На дъното на тава нареждаме сланината, нарязана на филийки, отгоре изсипваме и разстиламе сместа. Печем в умерена фурна. Към края на печенето заливаме с разбитите с малко вода жълтъци.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...