Кулинарни рецепти » Печено агнешко

 Печено агнешко
/Уелс/

Продукти: (за 10-12 порции)

• 5-6 кг агнешко месо от задната част заедно с бъбреците
• 1 пакетче краве масло
• 1 препълнена с.л. брашно
• 150 мл бяло или червено вино
• 450 мл агнешки бульон
• сол, черен пипер, мащерка

Начин на приготвяне:

Отделяме бъбреците и натриваме месото със сол, пипер и мащерка (по желание може да шпиковаме месото със скилидки чесън). Заливаме агнето с малко разтопено масло и го слагаме да се пече за 2 1/2 часа на 190С. От време на време го поливаме с виното.

След 1 3/4 часа прибавяме бъбреците (не трябва да се пресушат много). През това време приготвяме соса: разтопяваме 30 г масло в тиган и го нагряваме до златисто. Разбъркваме с брашното и прибавяме бульона, за да се получи гъст сос. Подправяме и оставяме да покъкри, докато се сготви агнето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало