Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма /най-добре овнешка/
• 8 по-едри зелени домати
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, мащерка
• черен пипер, сол
За заливката:
• 1 с.л. препечено брашно
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
Начин на приготвяне:
Избираме еднакви по големина домати и издълбаваме вътрешността им.
Измиваме ориза и го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. олио и 2 с.л. вода. Отстраняваме задушения лук от огъня и веднага прибавяме каймата, ориза и подправките.
Пълним издълбаните домати с тази смес, нареждаме ги в огнеупорен съд и ги заливаме с останалата мазнина и 1 ч.ч. топла вода. Печем ястието, докато остане на мазнина.
Разбиваме яйцата, прибавяме преченото брашно, млякото и сметаната, заливаме доматите и запичаме още 5-6 мин.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...