Кулинарни рецепти » Агнешко филе със сос от горчица

 Агнешко филе със сос от горчица

Продукти:

• 500 г обезкостено агнешко месо
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. брашно
• 1 кубче бульон
• черен пипер, сол
• масло за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, посоляваме и поръсваме със смлян черен пипер. Леко запържваме в масло, а след това поставяме в намаслена тавичка и печем във фурната. Изваждаме и покриваме с фолио, за да запазим топло месото.

Разбъркваме мазнината от пърженето с малко бульон, брашното и сол на вкус. Прибавяме 1 с.л. горчица и 1 щипка черен пипер. Разбъркваме добре соса.

Поднасяме агнешките филета, залети със соса и поставени върху "канапе" от препечени или препържени филийки бял хляб без кората.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало