Кулинарни рецепти » Агнешко филе със сос от горчица

 Агнешко филе със сос от горчица

Продукти:

• 500 г обезкостено агнешко месо
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. брашно
• 1 кубче бульон
• черен пипер, сол
• масло за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, посоляваме и поръсваме със смлян черен пипер. Леко запържваме в масло, а след това поставяме в намаслена тавичка и печем във фурната. Изваждаме и покриваме с фолио, за да запазим топло месото.

Разбъркваме мазнината от пърженето с малко бульон, брашното и сол на вкус. Прибавяме 1 с.л. горчица и 1 щипка черен пипер. Разбъркваме добре соса.

Поднасяме агнешките филета, залети със соса и поставени върху "канапе" от препечени или препържени филийки бял хляб без кората.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало