Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг агнешки бут
• 2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1/2 ч.л. лютив червен пипер
• 2 големи скилидки чесън
• 2 моркова
• 1/2 глава целина
• 750 мл пилешки бульон
• 18 стръка зелен лук
• 30 г краве масло
• 1 ч.л. захар
• 5 големи твърди домата
• кората на един лимон
• розмарин, босилек
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го овалваме в половината от брашното и подправките. Запържваме, прибавяме чесън, розмарин и лимонова кора. Изваждаме месото и в същата мазнина леко запържваме нарязаните на по-едри кубчета моркови и целината.
В стъклена тенджера изсипваме месото с подправките, морковите и целината, заливаме с бульон и задушаваме във фурната на 190С около час и половина.
Почистваме и нарязваме лука на пръчици. Запържваме го леко в малко нагрято масло, като отгоре поръсваме с малко захар, за да се карамелизират. Прибавяме ги към месото по средата на печенето.
Когато рагуто е готово, отстраняваме излишната мазнина и го поставяме в широк съд за сервиране.
Обелваме доматите и ги нарязваме на едри кубчета. Нагряваме ги в малко масло, подправяме на вкус и с получения сос заливаме месото. Поръсваме с босилек и магданоз.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...