Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 6 с.л. свинска мас
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 4-5 сухи червени чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го слагаме да се вари в леко подсолена вода, като периодично разбъркваме. Щом водата изври, прибавяме половината от маста и запържваме месото.
Прехвърляме го в глинен гювеч, а в същата мазнина последователно изпържваме ситно нарязания лук, нарязания на кубчета морков, дребно нарязаната целина, попарените и нарязани чушки, обелените и настъргани домати.
Сипваме запържените зеленчуци в гювеча, посоляваме и подправяме с черен и червен пипер. Поръсваме с наситнен магданоз, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и добавяме останалата разтопена мас.
Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и печем в умерена фурна, като на всеки четвърт час изваждаме гювеча и го разклащаме.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...