Кулинарни рецепти » Свинско капама

 Свинско капама

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 6 с.л. свинска мас
• 2 глави лук
• 1 морков
• половин глава целина
• 4-5 сухи червени чушки
• 2-3 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го слагаме да се вари в леко подсолена вода, като периодично разбъркваме. Щом водата изври, прибавяме половината от маста и запържваме месото.

Прехвърляме го в глинен гювеч, а в същата мазнина последователно изпържваме ситно нарязания лук, нарязания на кубчета морков, дребно нарязаната целина, попарените и нарязани чушки, обелените и настъргани домати.

Сипваме запържените зеленчуци в гювеча, посоляваме и подправяме с черен и червен пипер. Поръсваме с наситнен магданоз, наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и добавяме останалата разтопена мас.

Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и печем в умерена фурна, като на всеки четвърт час изваждаме гювеча и го разклащаме.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало