Кулинарни рецепти » Кайма в глинен гювеч

 Кайма в глинен гювеч

Прoдукти:

• 1 кг кайма
• 5-6 с.л. галета
• 5-6 кисели краставички (ситно нарязани)
• 250 г гъби от буркан (нарязани на ивици)
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 5-6 картофа, настъргани на едро ренде
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Всички продукти смесваме добре и изсипваме в глинен гювеч. Отгоре слагаме парченца краве масло и настърган кашкавал. Запичаме ястието в умерена фурна.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало