Прoдукти:
• 1 кг кайма
• 5-6 с.л. галета
• 5-6 кисели краставички (ситно нарязани)
• 250 г гъби от буркан (нарязани на ивици)
• 3 яйца
• 300 мл прясно мляко
• 5-6 картофа, настъргани на едро ренде
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Всички продукти смесваме добре и изсипваме в глинен гювеч. Отгоре слагаме парченца краве масло и настърган кашкавал. Запичаме ястието в умерена фурна.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...