Кулинарни рецепти » Агнешки гърди, пълнени с дреболии

 Агнешки гърди, пълнени с дреболии

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг агнешки гърди
• 250 г агнешки дреболии
• половин пакетче краве масло
• 100 г ориз
• 50 г стафиди
• 1-2 връзки пресен лук
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнешките гърдички. С остър нож правим прорез от страната на отсечените ребра между месото и ребрата, така че да получим кухина. Отделно сваряваме почистените дреболии в подсолена вода и ги нарязваме на ситно.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в мазнината. Добавяме ориза и също го позапържваме. След това слагаме дреболиите и стафидите, посоляваме и поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз и джоджен. Наливаме малко от бульона, в който сме варили дреболиите, и задушаваме плънката, докато оризът поомекне.

Напълваме гърдичките с приготвената смес и ги зашиваме с канап. Слагаме ги в тавичка, посоляваме ги, намазваме ги с мазнина и ги печем в умерена фурна. Когато течността се поизпари и повърхността се позачерви, наливаме отстрани в тавата по малко топла вода. По време на печенето периодично обливаме гърдите със соса от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало