Кулинарни рецепти » Градинарски гювеч с телешко месо

 Градинарски гювеч с телешко месо

Продукти:

• 600-700 г телешко месо
• 1-2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 6-7 чушки
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. бамя
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и го слагаме в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. Нарязваме чушките на пръстенчета и почистваме бамята от дръжките.

Нарязваме месото на парчета, посоляваме и го пържим в част от мазнината заедно със ситно нарязания лук. Щом лука стане прозрачен, поръсваме черния и червения пипер и още малко сол. Разбъркваме и прехвърляме в предварително затоплен глинен гювеч.

В останалата мазнина последователно запържваме и добавяме в гювеча чушките, патладжана и бамята. Накрая наливаме в гювеча мазнината от пърженето и го слагаме в студена фурна. Загряваме фурната до умерена и печем 20 мин.

После намаляваме огъня и продължаваме да печем, докато ястието остане на мазнина. Покриваме готовия гювеч с нарязаните на кръгчета домати и запичаме още десетина минути.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало