Кулинарни рецепти » Пълнена агнешка плешка с ориз и картофи

 Пълнена агнешка плешка с ориз и картофи

Продукти: (за 6 порции)

• 1 агнешка плешка
• 1 комплект агнешки дреболии
• 2 връзки пресен лук
• 500 г картофи
• 1 ч.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• джоджен, магданоз
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на ситно. В половината от мазнината запържваме 1 връзка ситно нарязан лук. Зачервяваме с червен пипер и прибавяме дреболиите. Задушаваме 10 мин и добавяме ориза и ситно нарязан джоджен. Подправяме с черен пипер и сол, наливаме 1 ч.ч. гореща вода и готвим, докато оризът набъбне.

Правим разрез в плешката и пълним с част от оризовата смес. Зашиваме я, намазваме я с останалото олио и я слагаме в средата на голяма тава. От едната страна слагаме нарязаните картофи, размесени с останалия ситно нарязан лук, а от другата страна разстиламе останалата оризова плънка. Наливаме 2 ч.ч. от водата, в която сме варили дреболиите и печем в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало