Продукти: (за 4 порции)
• 500 г кайма
• 1 филия бял хляб
• 1/2 к.ч. прясно мляко или вода
• 2 сурови яйца
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
За плънката:
• 1 морков
• 1 парче целина
• 50 г сланина
• 2 твърдо сварени яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Омесваме добре каймата с дребно нарязаните лук и магданоз, суровите яйца /без единия белтък, който сме отделили за намазване на рулото/, черен пипер и сол. Оставяме да отлежи около 30 мин на хладно и разстиламе върху мокра кърпа на правоъгълен пласт с дебелина около 2 см, върху който по дължина нареждаме продуктите за плънката по следния начин:
Разрязваме твърдо сварените яйца по дължина на половинки и ги нареждаме през 3-4 см. Около тях нареждаме нарязаната на ивички сланина и предварително сварените в подсолена вода морков и целина, които също сме нарязали на ивички.
С помощта на кърпата навиваме каймата с плънката на руло. Притискаме рулото по дължина и в краищата, за да не изпадне плънката и слагаме в намаслена тава. Намазваме рулото отгоре с отделения и леко разбит белтък, поръсваме с галетата, заливаме с олиото, набождаме на няколко места с вилица и печем в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...