Продукти:
• 5 свински пържоли
• 200 г прясна наденица
• 300 г свинско месо
• 250 г гъби
• сокът от половин лимон
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• 1 ч.л. черен пипер
• 5 лютиви чушлета
• сол
Начин на приготвяне:
Загряваме скарата, намасляваме я и опичаме до полуготовност пържолите, нарязаното и нанизано на шишове свинско месо, наденицата и лютивите чушлета.
Нареждаме всичко това в гювеч, покриваме с дребно нарязаните гъби и лук, овкусяваме със сол, черен пипер и стритата чубрица и заливаме с 2 и 1/2 ч. ч. вода.
Похлупваме гювеча и задушаваме във фурната до готовност. Преди поднасяне напръскваме гювеча с лимоновия сок.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...