Кулинарни рецепти » Люти гювечета

 Люти гювечета

Продукти: (за 1 гювече)

• 120-150 г месо за пържене
• половин глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 чушка
• 1 домат
• 1 люто чушле
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

На дъното на гювечето сипваме олиото и слагаме ситно нарязания лук. Слагаме във фурната, за да се запържи лука.

През това време изпържваме месото - на пържола или на късчета, според месото и желанието. Слагаме месото върху изпържения лук.

Отгоре нареждаме нарязания на кръгчета домат, нарязаната на ивици чушка и лютото чушле. Поръсваме със сол, червен и черен пипер.

След това слагаме гювечето отново да се допече.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало