Кулинарни рецепти » Карамелизирани свински ребра

 Карамелизирани свински ребра

Продукти:

• 250 г свински ребра
• 1 морков
• 1 скилидка чесън
• 1 стрък пресен лук
• 2 с. л. соев сос
• 1 с. л. оцет
• 1 с. л. мед
• 1/2 ч. ч. месен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме ребрата и ги пускаме в кипяща вода заедно с почистените морков и лук. Варим 10 минути, изваждаме ребрата и ги оставяме да се отцедят. Смесваме меда, оцета и пасирания чесън и разбъркваме много добе.

В тавичка за печене подреждаме ребрата и ги заливаме с медения сос, соевия сос и бульона. Поръсваме със сол и черен пипер и печем 50 минути във фурна, загрята до 250 градуса - докато ребрата се карамелизират и добият тъмнокафяв цвят.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало