Кулинарни рецепти » Свински карета в гювечета

 Свински карета в гювечета

Продукти:

• 1 кг свинско месо от контрафилето
• 150 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. доматен сок
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в сгорещената мазнина.Нарязваме месото на малки каренца (по 50-60 г) и ги изпичаме на скарата от двете страни.

Разпределяме каренцата и гъбите в 6 глинени гювечета, сипваме по малко от доматения сок и подправяме с черен пипер и сол. Нареждаме гювечетата в студена фурна, загряваме и печем 30 мин на умерен огън.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало