Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг кайма /смес/
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1/2 ч.л. смлян кимион
• 150 г гъби /пресни или стерилизирани/
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме гъбите, нарязани на дребно, и също ги задушаваме. Оставяме сместа да изстине и прибавяме към нея нарязаните на ситно твърдо сварени яйца и настъргания кашкавал.
Омесваме каймата с черния пипер, кимиона и сол на вкус. Разделяме я на 6 части и от всяка част оформяме питка с диаметър около 10 см. Слагаме равни части от плънката в средата на всяка питка. Завиваме питките на вретено и ги печем в силна фурна.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...