Кулинарни рецепти » Агнешко сарма-кебап

 Агнешко сарма-кебап

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешко месо
• 200 г агнешки бъбреци
• 150 г агнешки момици
• 150 г агнешки ядки
• 1 агнешко було
• 500 г пресен лук
• 200 г домати
• половин кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, калофер
• черен и червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и дреболиите на кубчета. Прибавяме ситно нарязания лук, магданоза и калофера. Посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Слагаме ситно нарязаните домати. Омесваме добре сместа, като поливаме с разтопеното масло. Накрая увиваме с булото и завързваме с канап.

Слагаме полученото руло в тава и поливаме с малко вода, посоляваме и печем във фурна до омекване на дреболиите и месото. Накрая заливаме кебапа с разбитите яйца и слагаме във фурната да се дозапече. Поднасяме с киселото мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало