Продукти: (за 4 порции)
• 500 г агнешко месо
• 200 г агнешки бъбреци
• 150 г агнешки момици
• 150 г агнешки ядки
• 1 агнешко було
• 500 г пресен лук
• 200 г домати
• половин кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 пакетче краве масло
• магданоз, калофер
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и дреболиите на кубчета. Прибавяме ситно нарязания лук, магданоза и калофера. Посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Слагаме ситно нарязаните домати. Омесваме добре сместа, като поливаме с разтопеното масло. Накрая увиваме с булото и завързваме с канап.
Слагаме полученото руло в тава и поливаме с малко вода, посоляваме и печем във фурна до омекване на дреболиите и месото. Накрая заливаме кебапа с разбитите яйца и слагаме във фурната да се дозапече. Поднасяме с киселото мляко.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...