Кулинарни рецепти » Агнешко с лозови листа в гювече

 Агнешко с лозови листа в гювече

Продукти:

• 800 г агнешко месо
• 4-5 глави лук
• 2-3 яйца
• половин буркан стерилизирани лозови листа
• чубрица
• розмарин
• джоджен, копър, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и листните подправки на ситно и ги смесваме с месото, нарязано на малки хапки. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и разбъркваме добре.

Застиламе дъната на 4 глинени гювечета с отцедени лозови листа. Разпределяме отгоре месото с лука и покриваме с останалите листа. Наливаме във всяко гювече по малко топла вода, захлупваме и печем 1 час в умерена фурна.

Накрая заливаме гювечетата с яйцата, разбити с киселото мляко, и ги връщаме във фурната, за да се запече заливката.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало