Кулинарни рецепти » Пълнена агнешка плешка с шунка

 Пълнена агнешка плешка с шунка

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 агнешка плешка
• 200 г шунка
• 1 филия сух бял хляб
• 2 твърдо сварени яйца
• 1 пакетче краве масло
• червен и черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Правим разрез в плешката между ребрата и лопатката, като оформяме място за плънката.Посоляваме и натриваме с черен и червен пипер.

Нарязваме шунката на ситно и я смесваме с накиснатия и отцеден хляб, нарязаните варени яйца, 2-3 с.л. краве масло, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме сместа, пълним с нея плешката и зашиваме отвора.

Слагаме напълнената плешка в намаслена тавичка и я поливаме с останалото разтопено масло. Наливаме 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, като от време на време обливаме плешката със сос от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало