Кулинарни рецепти » Сараевски гювеч

 Сараевски гювеч

Продукти:

• 1 кг телешки гърди
• 2-3 с.л. олио
• 200 мл телешки бульон
• 4 глави лук
• 4 моркова
• 6 чушки
• 1 кг картофи
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Натриваме гърдите със сол и червен пипер и ги запържваме от всички страни в сгорещеното олио. Изваждаме ги и в същата мазнина за няколко минути запържваме ситно нарязания лук и едро нарязаните чушки.

В пръстен гювеч слагаме гърдите, около тях нареждаме нарязаните картофи и моркови, поръсваме със сол, черен и червен пипер, заливаме с бульона и печем около 1 час. Накрая добавяме запържените лук и чушки заедно с мазнината и допичаме до омекването им.

Автор: Илия Петров

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало