Кулинарни рецепти » Печена кайма

 Печена кайма

Продукти:

• 500 г мляно месо
• 1 ч. ч. нарязани пресни гъби
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• половин връзка магданоз
• 1 бучка краве масло
• 2 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 яйце
• черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Към мляното месо прибавяме млякото, яйцето, гъбите, брашното, скълцаните лук, магданоз и чубрица. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, измесваме добре и разстиламе сместа в тавичка.

Отгоре слагаме късчета краве масло. Печем до зачервяване в умерено загрята фурна.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало