Продукти:
• 1,5 кг телешко месо
• 1 пакетче краве масло
• 1 кг едър арпаджик
• 1 глава лук
• 50 г брашно
• 2 глави чесън
• 150 мл бульон
• 100 мл червено вино
• 100 г бекон
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 15-20 зърна черен пипер
• 1-2 дафинови листа
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязаното на дребни кубчета месо запържваме заедно със ситно нарязаната глава лук, брашното, червения пипер, дафиновите листа, бахара и черния пипер.
Щом продуктите поомекнат, прехвърляме сместа в глинен гювеч. Заливаме с виното и бульона. Арпаджика почистваме и задушаваме леко с масло, след което го прибавяме към месото заедно с изчистения чесън. Прибавяме бекона, нарязан на ивички.
Сосът трябва да покрие месото и лука. При нужда добавяме още бульон. Захлупваме гювеча и замазваме капака му с тесто. Поставяме го в умерено загрята фурна и задушаваме 2-3 часа.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...