Кулинарни рецепти » Драмска яхния

 Драмска яхния

Продукти:

• 1,5 кг телешко месо
• 1 пакетче краве масло
• 1 кг едър арпаджик
• 1 глава лук
• 50 г брашно
• 2 глави чесън
• 150 мл бульон
• 100 мл червено вино
• 100 г бекон
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 зърна бахар
• 15-20 зърна черен пипер
• 1-2 дафинови листа
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязаното на дребни кубчета месо запържваме заедно със ситно нарязаната глава лук, брашното, червения пипер, дафиновите листа, бахара и черния пипер.

Щом продуктите поомекнат, прехвърляме сместа в глинен гювеч. Заливаме с виното и бульона. Арпаджика почистваме и задушаваме леко с масло, след което го прибавяме към месото заедно с изчистения чесън. Прибавяме бекона, нарязан на ивички.

Сосът трябва да покрие месото и лука. При нужда добавяме още бульон. Захлупваме гювеча и замазваме капака му с тесто. Поставяме го в умерено загрята фурна и задушаваме 2-3 часа.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало