Продукти:
• 500 г кайма
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 филийки сух хляб
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• сол, черен пипер
За плънката:
• задушен лук
• моркови
• гъби
• домати
• целина
• чушки
Начин на приготвяне:
Смесваме каймата със ситно нарязания лук, чесъна, яйцето, кашкавала и накиснатия във вода хляб. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и омесваме добре.
От получената смес оформяме дебели кюфтета в средата на които правим вдлъбнатина, така че да се получи кошничка. Задушаваме зеленчуците за плънката и пълним кошничките от кайма.
Поръсваме с настърган кашкавал и печем в загрята на 200ºС фурна.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...