Продукти:
• 1 глава лук
• 1 домат
• 1 ч.ч. ориз
• 350 г кайма
• черен пипер
• джоджен
• сол
За заливката:
• половин кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домат, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно.
Наливаме вода и като поври добавяме черния пипер, джоджена и сол на вкус. Когато водата изври, изсипваме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко.
Запичаме до готовност и поднасяме мусаката гореща.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...