Продукти:
• 1 глава лук
• 1 домат
• 1 ч.ч. ориз
• 350 г кайма
• черен пипер
• джоджен
• сол
За заливката:
• половин кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• олио, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домат, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно.
Наливаме вода и като поври добавяме черния пипер, джоджена и сол на вкус. Когато водата изври, изсипваме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко.
Запичаме до готовност и поднасяме мусаката гореща.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...