Кулинарни рецепти » Мусака с ориз

 Мусака с ориз

Продукти:

• 1 глава лук
• 1 домат
• 1 ч.ч. ориз
• 350 г кайма
• черен пипер
• джоджен
• сол

За заливката:

• половин кофичка кисело мляко
• 2 яйца
• 3 с.л. брашно
• олио, сол

Начин на приготвяне:

Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домат, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно.

Наливаме вода и като поври добавяме черния пипер, джоджена и сол на вкус. Когато водата изври, изсипваме сместа в тавичка и заливаме с разбитите яйца, брашно и кисело мляко.

Запичаме до готовност и поднасяме мусаката гореща.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало