Продукти:
• 1 кг кайма
• 1 кг картофи
• 3 патладжана
• 3 тиквички
• 3 домата
• 1 глава лук
• 5-6 печени чушки
• черен пипер, кимион
• сол
За заливката:
• половин кофичка кисело мляко
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с подправките и ситно нарязания лук и запържваме. Отделно запържваме нарязаните на колелца тиквички и патладжани.
Намазняваме дъното на подходяща тавичка и редим картофи нарязани на филийки, ред домати, ред патладжани, ред тиквички. Между всеки ред слагаме от плънката с каймата.
Запичаме 40-50 минути и слагаме заливката. Връщаме във фурната и печем до готовност.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...