Продукти: (за 4 порции)
• 300 г ориз
• 2 с.л. краве масло
• 1 шепа гъби
• 1 връзка зелени подправки за супа
• 100 г шунка
• 200-250 г варено или печено месо
• 3 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим ориза, докато омекне (без да разваряваме), и го оставяме да се изцеди.
В половината масло запържваме леко нарязаните на тънки филийки гъби и ситно нарязаните подправки за супа. Наливаме малко вода и ги оставяме да се задушат.
Прибавяме нарязаната шунка, ситно нарязаното месо, обелените и нарязани домати, доматеното пюре и магданоза. Задушаваме още 15 мин. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разреждаме с малко топла вода и прецеждаме соса през цедка върху ориза.
В намаслена и поръсена с галета форма за суфле разстиламе ориза. В средата правим кладенче и изсипваме отцедените продукти. Покриваме с тънък пласт ориз, поръсваме с галета и слагаме тук там парченца масло. Печем в умерено загрята фурна до златисто жълто.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...