Кулинарни рецепти » Пълнен заек с гъби и кайма

 Пълнен заек с гъби и кайма

Продукти:

• 1 заек (1,5-2 кг)
• 100 г смляно телешко месо
• 100 г гъби
• 1 яйце
• 1 глава кромид лук
• 1 връзка магданоз
• 1 филия хляб
• 1 к.ч. растително масло
• 100 г сланина
• 1 с.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме добре заека (без главата и вътрешностите) и поръсваме отвън и отвътре със сол и черен пипер.

От каймата, предварително накиснатия във вода хляб, нарязаните на ивички гъби, свареното и нарязано на дребно яйце, ситно нарязаните лук и магданоз, червения пипер, черен пипер и сол на вкус приготвяме плънка за заека.

Зашиваме напълнения заек, намазваме го с мазнината, поставяме в тавичка върху тънки филийки от сланината, покриваме отгоре с филийки от сланината и печем около 75 минути в предварително загрята фурна. По време на печенето наливаме в тавичката по малко вода или месен бульон.

Изпечения заек поливаме със соса, отделен в тавичката, и поднасяме с гарнитура от грах, моркови и зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало