Продукти:
• 800 г кайма
• 1 глава лук
• 1 с. л. масло
• 50 г сметана
• 3 яйца
• 2 с. л. кълцан магданоз
• 100 г червено грозде
• 100 г бяло грозде
• 2-3 с. л. брашно
• 2 с. л. зехтин
• 250 мл сухо бяло вино
• 600 г бутер тесто
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накълцваме лука на много ситно и го задушаваме в масло. Омесваме го с каймата, сметаната, 2 яйца, магданоза, черния пипер и солта. Загряваме фурната на 200 градуса.
Разстиламе каймата върху фолио на правоъгълник с дебелина 1 см. Смесваме зърната грозде и ги разпределяме върху каймата, навиваме на руло, поръсваме го с брашното и с олиото (зехтина).
Слагаме го в тавичка, поръсваме с черния пипер, наливаме виното и печем около 50 минути. Изваждаме рулото и го оставяме да изстине.
Разточваме бутер тестото във формата на правоъгълник с дебелина 2-3 см и в него завиваме рулото. Разбиваме третото яйце и намазваме отгоре. Печем около 30 мин при 200 градуса.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...