Кулинарни рецепти » Кебап върху ориз

 Кебап върху ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко /или свинско/ месо
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• половин глава запечен лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета /по 6-7 парчета за порция/ и леко го запържваме в сгорещеното олио, след което го разбъркваме заедно със ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Заливаме с малко вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме, докато месото омекне.

Сгорещяваме маслото и слагаме в него изчистения и измит ориз заедно с нарязания запечен лук и 5-6 зърна черен пипер. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода, посоляваме и задушаваме в умерена фурна, докато оризът набъбне и омекне.

Оформяме порциите за сервиране, като слагаме месото за всяка порция на дъното на купа, покриваме с част от ориза, притискаме добре и обръщаме в чиниите за сервиране. Преди да поднесем, заливаме със соса от задушаването на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало