Кулинарни рецепти » Кебап върху ориз

 Кебап върху ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко /или свинско/ месо
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• половин глава запечен лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на късчета /по 6-7 парчета за порция/ и леко го запържваме в сгорещеното олио, след което го разбъркваме заедно със ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Заливаме с малко вода, посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме, докато месото омекне.

Сгорещяваме маслото и слагаме в него изчистения и измит ориз заедно с нарязания запечен лук и 5-6 зърна черен пипер. Заливаме с 3 ч.ч. топла вода, посоляваме и задушаваме в умерена фурна, докато оризът набъбне и омекне.

Оформяме порциите за сервиране, като слагаме месото за всяка порция на дъното на купа, покриваме с част от ориза, притискаме добре и обръщаме в чиниите за сервиране. Преди да поднесем, заливаме със соса от задушаването на месото.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало