Продукти:
• 800 г агнешко месо
• 800 г пресни картофи
• 1 к.ч. краве масло
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 с.л. нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, посоляваме го и заливаме с половината масло. Печем го в умерена фурна до зачервяване.
Прибавяме обелените и нарязани картофи и наливаме останалата мазнина и топла вода, колкото да покрие продуктите. Допичаме в умерена фурна около половин час, поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...