Кулинарни рецепти » Патладжанени рулца с кайма

 Патладжанени рулца с кайма

Продукти:

• 4 патладжана
• 400 г кайма
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 1 ч.ч. олио
• 4 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме патладжаните на дълги филийки и ги оставяме в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивият сок. Запържваме ги леко в част от сгорещената мазнина.

Отделно запържваме ситно нарязаните лук и чесън. Прибавяме каймата, яйцето и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме каймата, без да пържим.

Върху всяка филийка патладжан слагаме по малко от каймата, навиваме на руло и прихващаме с клечка за зъби. Нареждаме рулцата плътно в намаслена тавичка и върху тях настъргваме доматите.

Запичаме 30 мин в умерено загрята фурна. После поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до порозовяване на кашкавала. Ако е необходимо, по време на печенето наливаме малко топла вода.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало