Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи патладжана
• 400 г кайма
• 100 г сирене
• 100 г кашкавал
• 2 яйца
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол
За соса:
• 4-5 домата
• 1 глава лук
• 1с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме патладжаните, разрязваме ги надлъжно на две, посоляваме ги и ги оставяме да се отцеждат 30 мин. След това ги измиваме, подсушаваме ги и ги издълбаваме, като запазваме вътрешността. Пускаме издълбаните патладжани във вряща подсолена вода за 5 мин.
В дълбок съд размесваме каймата с яйцето, натрошеното сирене, вътрешността на патладжаните, скълцания чесън, сол и черен пипер. Пълним патлажаните със сместа, нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и печем в предварително затоплена слаба фурна.
Приготвяме соса, като на слаб огън запържваме ситно нарязания лук и към него прибавяме настърганите домати, сол и черен пипер. Варим соса, докато се сгъсти, и с него заливама изпечените патладжани. След това запичаме във фурната още няколко минути и сервираме ястието веднага.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...