Продукти: (за 4 порции)
• 8 агнешки котлета без кост
• 500 г пресни моркови
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• червен и черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко котлетчетата и ги поръсваме с черен пипер и сол. Нарязваме морковите на тънки пръчици и ги разпределяме върху котлетчетата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Завиваме котлетите и ги завързваме с конец. Намазваме ги с масло и ги пържим до зачервяване в сгорещената мазнина.
Нареждаме изпържените котлети в тавичка, заливаме ги с 1 ч.ч. гореща вода и 1 с.л. разтопено масло и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...