Продукти: (за 6 порции)
• 1,8 кг свинска рибица
• 1 равна с.л. сол
• 1/2 ч.л. суха мащерка
• 1/4 ч.л. счукан дафинов лист
• 1/4 ч.л. сух риган
• 3 с.л. олио
• 2 по-големи глави лук
• 1-2 скилидки чесън
• 500 мл тъмна бира
• 1 с.л. захар
• 50 г краве масло
• 55 г брашно
Начин на приготвяне:
Смесваме солта, ригана, дафиновия лист и мащерката.
Месото почистваме от ципите и измиваме. Натъркваме го с горната смес, завързваме го с дебел конец и го оставяме 2 часа на студено, покрито с фолио.
Сгорещяваме олиото и на умерен котлон пържим парчето месо, докато поруменее равномерно. Прехвърляме го в огнеупорен съд.
В същата мазнина пържим 5 минути нарязаните на ситно лук и чесън. Наливаме бирата, наръсваме със захарта и кипваме тази смес. Посоляваме, подправяме с черен пипер и заливаме месото.
Печем в умерена фурна около 1 1/2-2 часа, докато месото омекне добре. Изваждаме го върху чиния, а соса прецеждаме.
Смесваме омекналото на стайна температура масло с брашното и разбиваме добре. Загряваме соса на умерен котлон и прибавяме с бъркане брашняната смес. Сгъстяваме на гладък сос.
Нарязваме изстиналото месо на филийки, разпределяме по порциите и заливаме със соса.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...