Кулинарни рецепти » Пълнени свински котлети

 Пълнени свински котлети
(Австралия)

Продукти: (за 6 порции)

• 6 по-дебели свински котлета
• 200 г сварен черен дроб
• 3 резенчета пушено сирене
• 6 едри зелени маслини
• 12 по-големи гъби
• 3 глави лук, магданоз
• 1-2 малки стръка целина
• 2 счукани карамфилчета
• 2 с. л. зехтин
• 40 г краве масло
• 1/4 ч. ч. сухо бяло вино
• 1/2 ч. ч. топла вода
• черен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

Срязваме с остър нож много внимателно обезкостените котлети, така че да се образува джобче. Начукваме ги с дървено чукче, като внимаваме да не ги разкъсаме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и кимион. Посоляваме много леко джобчетата и отвътре. Слагаме ги в хладилника захлупени с капак.

Слагаме мазнината в тенджера, прибавяме 1 с. л. топла вода и 2 глави ситно нарязани лук. Похлупваме и задушаваме. След като се изпари водата, прибавяме половината от гъбите, нарязани на малки кубчета. Ако е необходимо, доливаме още малко вода.

След като отново остане на мазнина, прибавяме нарязания на малки кубчета дроб. Разбъркваме и наливаме 3 с. л. вино. Като поври сместа и остане пак само на мазнина, сваляме от огъня, добавяме маслото и бъркаме, докато се стопи. Прибавяме останалото количество черен пипер, кимиона, карамфила, ситно нарязания магданоз, нарязаните на кубчета маслини и пушеното сирене.

Всичко разбъркваме добре и напълваме котлетите с тази смес, защипваме отворите с клечки за зъби и ги подреждаме в подходяща тавичка, а отгоре ги поръсваме с третата глава лук, нарязана на колелца и с останалите гъби, нарязани на ивички. Наливаме останалото вино и топлата вода до покриване на котлетите. Ако е нужно слагаме още малко мазнина.

Завиваме тавичката с фолио и печем в силна фурна. След 40 мин отвиваме фолиото, обръщаме котлетите, пак ги завиваме и ги запичаме и от другата страна. От време на време поливаме със соса. При сервиране на котлетите, гарнираме с варени картофи, поръсени с праз или зелен лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало