Кулинарни рецепти » Рулца от овнешко месо

 Рулца от овнешко месо

Продукти: (за 8 порции)

• 1 кг овнешко меко от бута
• 500 г сирене
• 12 готови кори за баница
• 1 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• риган, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки парченца и го накисваме за 1 час в олиото, към което сме прибавили риган, черен пипер и сол. Нарязваме корите на правоъгълници с размер 15х20 см, а сиренето натрошаваме на ситно.

Намазваме нарязаните кори с разтопеното масло, разпределяме върху тях сиреното и месото и ги завиваме на рулца. Нареждаме рулцата в намаслена тавичка, слагаме върху всяко по парченце масло и ги печем в предварително загрята силна фурна, докато се опекат от всички страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало