Продукти: (за 8 порции)
• 1 кг овнешко меко от бута
• 500 г сирене
• 12 готови кори за баница
• 1 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на малки парченца и го накисваме за 1 час в олиото, към което сме прибавили риган, черен пипер и сол. Нарязваме корите на правоъгълници с размер 15х20 см, а сиренето натрошаваме на ситно.
Намазваме нарязаните кори с разтопеното масло, разпределяме върху тях сиреното и месото и ги завиваме на рулца. Нареждаме рулцата в намаслена тавичка, слагаме върху всяко по парченце масло и ги печем в предварително загрята силна фурна, докато се опекат от всички страни.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...